Touching the earth lightly: New Stonehenge Visitor Centre wins Royal Institute of British Architects award

10 05 2014

The Heritage Trust

The Stonehenge Exhibition and Visitor Centre by architects Denton Corker Marshall on opening day last December
©
The Heritage Trust

This is Wiltshire reports –

The £6.9m building, named in a prestigious ceremony at City Hall, Bristol, yesterday, takes an Australian aboriginal dictum of ‘touching the earth lightly’ to perch on an archaeological landscape creating a vastly improved visitor experience. A major part of the £27million Stonehenge Environmental Improvements Programme – the largest capital project ever undertaken by English Heritage – the new visitor building, is 2.1km (1.5 miles) to the west of Stonehenge.

RIBA South West Awards recognise examples of innovative and outstanding new architecture within the region. Chair of the jury, John Pardey of multiple award-winning John Pardey Architects said of the English Heritage project: “The building follows the concept sketch by the architect Barry Marshall. A forest of thin square columns dancing at different angles like tree…

View original post 60 more words

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: